מדוע דווקא הורים צריכים להיגמל מעישון?

כהורים אנו מנסים לתת דוגמה אישית לילדים על מנת שיגדלו להיות אנשים טובים, נבונים ויחיו חיים בריאים. הדוגמה האישית צריכה לבוא לידי ביטוי גם בהימנעות מסיגריות, העישון לא משפיע רק על המעשן עצמו אלא גם על מי שבסביבתו, והילדים, בסביבה הקרובה מאוד. ההשפעה באה לידי ביטוי בכל כך הרבה היבטים.



באדיבות מרב נירן, מנהלת ההדרכה ברשת "אלן קאר"


מדוע דווקא הורים צריכים להיגמל מעישון?

חוסר סבלנות בגלל סיגריות

אנחנו כהורים מנסים לעשות את הכי טוב לילדינו, רוצים לשמור על בריאותם, דואגים לחנך אותם כראוי ואז מה? מגיעה הסיגריה שמרעילה גם את גופנו וגם את החינוך שלנו, וגורמת לנו להיות חסרי סבלנות לילדינו ולשנות את סדר העדיפויות שלנו. באחד המחקרים שבוצעו בנושא, נמצא כי אימהות מעשנות מדווחות על כך שהן מאבדות את הסבלנות שלהן ומרגישות קוצר רוח במחיצת הילדים שלהן, ככול שמתקרב "זמן הסיגריה". גם ככה בעולם המודרני אנו עובדים שעות רבות ונמצאים עם הילדים כשעתיים אחה"צ, לא חבל לבזבז את הזמן הזה על חשקים בסיגריות ויצירת מתחים בין ההורים והילדים בשל כך?.  
 

עישון פאסיבי

להיות באזור אדם המעשן משפיע באופן שלילי על הבריאות, וכשמדובר בילדים, ההשפעה השלילית הנה גבוהה יותר. ממחקרים שונים שנעשו עלה כי ילדים לאימהות מעשנות, נמצאים בסיכון הגבוה פי 2.1 לחלות באסטמה, בהשוואה לילדים לאימהות לא מעשנות. השפעת העישון הפאסיבי מתחילה עוד ברחם, כאשר נשים בהיריון מעשנות, הן לרוב יולדות תינוקות במשקל לידה נמוך יותר, מה שעלול להשפיע על מידת ההתפתחות הכללית של התינוק ועוד. גם אם הנך מקפידה לא לעשן בנוכחות הילדים, החומרים המזהמים עדיין ממלאים את הבית...  
 

אם אתם מעשנים, סיכוי גדול שגם ילדיכם יעשנו

כאשר הורים מעשנים, הסיכוי שהם בעצמם יעשנו כשיגדלו גדול הרבה יותר בהשוואה לילדים להורים שאינם מעשנים, וזה הוכח מחקרית. למעשה נראה כי 40% מהילדים שנחשפים בבית לעישון, יתנסו בעישון בעצמם.  
 
פחד וחרדות שגוברים אצל ילדים רבים ברגע שהם מודעים לסכנות הסיגריות ודואגים לשלומינו, ההורים.
זה קשה מאוד, בייחוד בתקופה הלחוצה הזו שעוברת על כולם, אך במידה ותתגברו על ההתמכרות, הילדים ישאפו להיות כמוכם, ולא לשאוף עשן...